top of page

DENTAL CLINIC OF

Çocuğunuzun kaç süt dişi var?

Bebek dişleri olmadan doğmuş olmasına rağmen, süt dişleri forma gebeliğin erken bir aşamada, yaklaşık yedi ile on üç hafta sonra başlar. Ve üçüncü trimesterde başlar dişler, kalsiyum ihtiyacı artar. Çünkü annesinden yeterli alınmadığında kalsiyum çocukta yetersiz kalır yıkım oluşur. Genellikle üst vücut onu alır. Her annenin yapması niteliksel yemek dönemini taşıyan bir çocuk, elbette olmaması gerekli elementler olmayacak derecede etkiler ne kadar süre sonra süt dişlerinin vakti geldiğini bilir.

İlk dişler bebeklik döneminde ortaya çıkar. Dişler genelde ağrıya çevirdiğinde genellikle şiddetli ağrı, ateş, gevşek dışkı ve diğer hoş olmayan olaylar eşlik edebilir ve oldukça zahmetli bir süreçtir. Altı-yedi yıl süt dişleri yavaş yavaş düşmeye başlar ve bunun yerine sürekli büyürler.

Dişleri çıkmaya başladıklarında ise ? Çıkan ilk dişler zamanında çok bireyseldir. Ancak pediatrik normlar ilk dişin görünmesi gerektiği bir buçuk yıl, o da zaten bir iki aylık bebeğin dişleri patlar ve o da on aylıkken oluşmaya başlar. Birçok etkene bağlıdır dişler görünmeye başladıklarında süt dişleri: kalıtım, sağlık durumu, organizmanın bireysel özellikler vb.baş gösterir. Bebeklerde süt dişleri geç patlar, örneğin; büyük olasılıkla, çocuğun ilk dişinin hızlı çıkmasını beklemeyin.


Süt dişlerinin sürmesi işlemi:


İlk diş, bebeğin büyümesi için önemli bir aşamadır.

Dişler ilk önce altında daha sonra yüzeyınde görünür hale gelir . Veliler çocuğunuz ve bebeğiniz için dikkatli olmalıyız çünkü diş çıkarma işlemi esnasında inflamasyon ve şiddetli ağrı, eşlik etmektedir. Acıyı hafifletmek için özel jeller vardır ve böylece dişler, daha hızlı, özel kauçuk teether verebilir.

İlk dişleri olan en kısa sürede diş hekimi görüşmek için randevu almak gerekir. Doktorunuzla oral kavite, bir yıl arasında değişen çocuklarda görünür ve ne kadar birincil diş ve görünümlerini beklemek hangi sırada olması gerektiği konusunda bilgi vermek üzere, gelişimini önlemek için dikkat çekmek gerekir.

Bir yıldan beri ağız boşluğu, bağımsız bir denetim yapmak için altı ay ve yaklaşık iki haftada en az bir kez diş hekimi ziyaret etmelisiniz. Çocuktaki dişler ve çürüme çok hızlı gelişir. Dişlerdeki siyah yada beyaz noktadan oluşan fark mine üzerinde çok daha hızlıdır. Bebeğinizin dişlerini korumak için gerekli adımları atmak mümkün olacaktır.

Ortalama diş standartları:

İlk dişlerin, genel kalıpları hakkında konuşursak, doktorlar çocuk dişinin çıkması gerektiğini belirleyen "dört kuralı"şu şekildedir; Kural çok basit: Çocuğun tam ay sayısını dört almalıdır. Böylece altı yaşında iki dişi altı aylık, bir yıl içinde dört ya da sekiz ay, sekiz diş (kesici dişler). Çocuklarda toplam süt dişlerinin sayısı 20 dir. Bu son rakam. Altı yıl "boş uzayda yetişen azı" diş ipi ile temizleyin. Bebekler çok hızlı büyür, süt dişlerinin çıkma süresi ebeveynleri için genellikle heyecan vericidir ve genellikle sorunları çok çeşitli olmaktadır.

Diş çıkarma zamanında neden süreç bozulur?

Bazen çocuklar bir gecikme veya ilk diş, istatistik normları göreceli olarak erken bir zaman vardır.Prensip olarak norm, farkı yarım ila iki buçuk ay sonra, genellikle gecikme bildirimleri kendi içinde çocuklar içinde değişir. On ay içinde bebek dişi yok ise, çocuk doktoruna başvurmalısınız. Patlama gecikmesi fatişzm metabolizma bozuklukları, endokrin hastalıklar sonucunda gelişebilir. Ayrıca bebekler dişleriyle dünyaya gelince ve bu nadiren görünen bir endokrinolog tarafından 3 ay içinde tedavi adilmesi tavsiye edilir. Dişlerin görünüm sırasını, doğru prosedür çok önemli derecede oluşturur. Ama bir kural olarak, bu katsayı sadece kalıtıma bağlıdır.Diş sürecinde kırık olduğunda, çocuklarda o riski yaşamamak için doktorunuza danışınız.

İmplants&Zirconium Veneers
bottom of page