top of page

DENTAL CLINIC OF

Neden dil üzerinde bir plak oluşturmak?

Dil kaslı bir organ mukoza ile kaplıdır. Yapısı miktarda bakteri birikmiş bağlıdır. Bu durum, dil ve ağız kokusu üzerinde kaplama görünümü nedeni budur. Dil ve plak, daha az arka kısım temas içinde sadece yumuşak damakta ise ağız boşluğunda hareketi sırasında temizlenmiş, çünkü önünde. Burada bakterilerin en çok biriktiği. Bu nedenle, dil kökünde plak kalın. Alkol, sigara, kötü beslenme, enfeksiyonlar, kronik hastalıklar, bakteriler için ideal bir ortam yaratır.

Beyaz plak - nedir?

Sabahları dil üzerinde beyaz ince plak görmek normaldir. Bu plak hastalığın belirtisi olarak kabul edilmez. Ama plak kalınlığının arttığını fark ederseniz, dikkate değer. Kalın beyaz plaka üzerinde uzun süreli kabızlık konuşabilir. Yoğun beyaz plak ise dilin ateş ve zehirlenme eşliğinde, bulaşıcı hastalık belirtisidir. Dil kökünde ve arkasında beyaz bir plak sık gastrointestinal sistem hastalığı (enterokolit, gastrit, mide ülseri veya bağırsak)gösterir. Böbrek hastalığı veya akciğer beyaz kaplama ile dil ön kısmının yan taraflarında bulunur.


Neden gri, yeşil, kahverengi dil üzerinde plak?

Plak rengi olarak yoğunluk artışı değişikliği, aynı zamanda insan vücudunda sorunların varlığını gösterir. Dil üzerinde gri boya, mide ve bağırsak aykırı bulundu. Bu plak, ülser, örneğin oluşur. Dil kökünde sürekli kahverengi plak kronik alkolizm ile kişilerde görünür. Hatta bu plak akciğerlerin birçok hastalığın yanı sıra ağır sigara bulundu. Yeşil büyüme çok yaygındır. Antibiyotik, steroid ve uyuşturucu kullanımını teşvik eden mikotik enfeksiyonu, Kandida ya da maya glossit, genotip ortaya çıkar.


Sarı plak dikkat!

Zayıf bir sarı, parlak beyaz ve grimsi gibi dil üzerinde beyaz plak-beyaz, normal kabul edilir. Ara sıcak mevsim oluşur. Ama rengi yoğun ve plak kalınlığı değişiyor, bu sindirim sistemi hastalıkları gösterir. Dil üzerinde sarı plak belirgin karaciğer ve safra yolları oluşur. Dilin alt kısmında sarılık erken bir aşamada tespit edilir. Dil üzerinde kalın sarı-yeşil plak sindirim sistemi ya da safra durgunluk ciddi bir bozulma gösterir. Dilinde aynı bu hastalıkların kırmızı plak oluştuğunda bazen. Sarımsı plak da aşırı safra safra kesesi artmaktadır.

Dilin doğru temizlenmesi.

Dilinizi fırçalamayı günlük olmalıdır! Bu irrigators için düzenli bir diş fırçası ya da özel kaşık, fırça veya püskürtme kullanabilirsiniz. Arıtma uzak siteler sekmesinden ön yüzeyi yönünde taşınır. Arzu edilen bir diş macunu kullanın. Antibakteriyel maddeler içerir gibi temiz-daha etkili konuşmayı yapar. Ayrıca Genel. ağız boşluğu dikkat etmeyi unutma Dikkatli ve doğru diş fırçalama, ağız çalkalama için özel çözümler kullanın. Bakteri barışçıl ağzını yaşamasına engel olacaktır.

Kalın plak sadece dilini görünümünü bozuyor. Ciddi sağlık sorunları gösterir. Buna ek olarak, dil üzerinde kaplama iletişim kurarken rahatsızlık yaratan ağız kokusu nedenidir. Dinlenmek, nefes almak çözüm değildir. İyi plak nedenini ortadan kaldırın ve iyice dil ve ağız temiz günlük. Karşılığında kişi ile ilgili iyi bir duygu ve güven elde edebileceksiniz. Ayrıca zamanında ziyaret etmek için tavsiye dişçiye profesyonel ağız hijyeni prosedürü yerine getirmek için.


İstanbul Asia Dent diş kliniği doktor Gökay Kartal sağlık diliyorum!

İmplants&Zirconium Veneers
bottom of page