top of page

DENTAL CLINIC OF

Uyurken dişlerini gıcırdatmak? Bu neden olur?

Bruksizm - bu bilimsel sondaj kelimede en az bir kez hayatında her bilinçsiz gıcırtı yüzlü olguyu gizler dişler. Diş gıcırtıları her biri. Genellikle tesadüfen olarak ortaya çıkar ve kısa bir süre sürer, sağlığına önemli bir zarar vermeden. Ama yetişkinlerde diş gıcırdatma gerçek bir sorun haline geliyor ve dişlerimize onarılamaz zarar neden olabilir.



Ne kadar tehlikeli bruksizm? Bruksizm olan bir insan ancak uzun bir zaman sorun bir süre neden olabilir bir hastalık, dişleri gıcırdıyor, değildir. İlk olarak etkilenen dişler yatay, geniş frekans ve yoğunluğu nedeniyle artan hassasiyet ve çürüğe yol açan mine, dişi yıldırır. Diş gıcırtısı yıllardır süren ciddi durumlarda, insanlar diş kökündekini bruksizm eğimini koparmak mümkündür. Bu takma diş değil, değil; ömür boyu ortopedik yapıları önemli ölçüde azalır. Buna ek olarak, patolojik diş mobilite geliştirilebilir, diş eti çekilmesi neden olabilir. Gıcırdayan dişleri de kas, eklem ve colocolostomy dokuların aşırı gerginliğe neden olur.

Bu nedenle, tedavi edemiyor ağrısı kaçınılmalıdır. Dişlerin sadece yetişkinler, yaşları

7 yıla kadar bruksizm muzdarip dişler ilk çıkmaya başladığı zaman gelen çocukların yarısından fazlası gıcırdatma sorunuyla gelmektedir. Listelenen sorunları düzenli olarak geceleri gıcırtı oluşan dişler, kişinin ruh sağlığına zarar verebilir. Uyurken dişleri gıcırdıyorsa, vücudunuzun tamamen rahat ve dinlenmek için mümkün olmayan bir işaretidir. Yeterli alınmayan uyku, yorgunluğa yol açabilir ve depresyonla sonuçalanan vaka görülür .


Neden dişler gıcırdar? Dişlerin, özellikle de uyku sırasında, son solucanlar neden gıcırdıyor taşlamaSI, temelsiz varsayımdır. Gerçekte gıcırdayan dişlerde birçok faktör olabilir. Bruksizm sadece bir alışkanlık, örneğin, bir kalemin ucunda çiğnemeyi severler için kullanılır. Ama en önemlisi, sıkma, dişleri gıcırdayan, işte biz cevap aşırı heyecan vücutta neden olduğu strese bağlı beyin aktivitesi, gergin bir beklenti veya alımı belli maddeler: alkol, nikotin, kafein, amfetamin vb. Bruksizm çeşitli dentofasiyal anomalilere neden olabilir: yanlış bir ısırık, diş kayıpları, ya da tam tersi, svarkomplekt. Diş Huntington hastalığı ve Parkinson eğimli gıcırtısı. Ayrıca uyku sırasında dişlerin gıcırdıyor nedeni uykusuzluk tipleri, yüzeysel uyku, sık prosypaniem hassas ile karakterize olabilir.


Nasıl bruksizm tedavisi için? Diş gıcırtıları kurtulmak için anlamaya, tam olarak neyin sebep olduğunu bulmak için denemek gerekir. Bu gıcırdatmayı tedavi etmek için en iyi yolu uyku sırasında dişlerini uyanıklık sırasında stres düzeyini azaltması olabilir. Ortodontiste danışmanız gerekir, ve, gerekirse, ve temizlik araçları ile ulaşılamayan bölgelerin ve implantologist. Gıcırdatmak diş için uyku tedavisi ve ağız kaslarının gevşemesini sağlayan, boyun ve omuz soğuk veya sıcak paketleri, özel egzersizler ve self-masaj yardımcı olacaktır. Kahve ve Kola, fındık, karamel ve diğer sert besin vermek, daha fazla sıvı içmek, vitamin yemek ve ilaçların olası yan etkileri hakkında doktorunuza danışmanız gerekir.

Karmaşık durumlarda ağız kasları felç ve hatta hipnoz, rahatlatıcı ilaç, Botox enjeksiyonları yardımı için. Diş şifa gıcırtı varken, sizin gülümseme bozuk degildi, koruyucu ağız koruyucunuzu diş hekiminiz yapacak aligners, benzer giymek için tavsiye edilir. Ayrıca dişin diş macunu yardımıyla ve zayıflamış mine tabakasını desteklemek için gargara çpk önemlidir.


İmplants&Zirconium Veneers
bottom of page