top of page

DENTAL CLINIC OF

Dişlerimizi neden ve nasıl fırçalamalıyız?


Ağız, insan vücudunun giriş kapısı olması nedeniyle, en çok bakteri ve mikrobun bulunduğu bir bölgedir. Bundan dolayı temizliği çok önemlidir. Bu da diş fırçalayarak ve gargara yaparak sağlanabilir. Yediğimiz yiyecekler ağızda gerekli temizlik yapılmazsa bakteri plakları oluşur ve bu da dişlerin çürümesine ve dişlerin iltihaplanmasına yol açar. Bu yüzden diş boşluğu boşluğu, üzücü sonuçlara yol açabilir. Bakteri etkisiyle yemek artıklarının çürüme ve fermantasyona tabi olacaktır. Buna ek olarak, yumuşak diş minesini tahrip eden asit, çürüme neden olacaktır. Bu dişler sadece zarar vermez, aynı zamanda iç organlarda oluşan hastalık, vücudun koruyucu yeteneğini azaltır ve hoş olmayan ağız kokusuna neden olur.

Diş fırçalama en az 3 dakika sürmelidir; Orta sertlikte fırça olmalıdır.

Diş ve diş etleri 45 derece açılı ile fırçalanmalıdır. Diş fırçalamada prosedür iki parçaya bölünmüş olarak tavsiye edilir:

birincisi; Ön dişli, arka doğru hareket;

yavaş yavaş başlayın Alt dişler yukarı ve yukarıdan aşağı aşağıdan fırçalamaya başlayınız. Dişlerin çiğneme yüzeyini dairesel bir şekilde hareket ettiriniz, Ağzını yıkadıktan sonra da yeterince bakteri biriken dilinizi fırçalayınız. Dili unutmayın ki mikroplar, dişlerin üzerindeki eklentiler için aynı besleyen zemin kaplı bloomlar oluşturmasın.

Prosedürün sonunda ağız için gargara kullanılması tavsiye edilir.


Dişlerin günde iki kez: sabah Kahvaltısı ve akşam yemeğinden sonra dişlerinizi fırçalayın ağız hijyeni bir klasik hale getirilmelidir. Harcama hijyen prosedürleri sabah yemekten önce nadir değil, alışkanlık olmalıdır. Birçok kişi için sabah yemeğinden önce dişlerini fırçalamak bir alışkanlıktır. Ama kahvaltıdan sonra yapmanız gereken çok önemli bir işlemdir. Akşam diş

temizliği yemek bitirdikten sonra mutlaka yapılmalıdır. İdeal olarak, her yemekten sonra dişler fırçalanmalıdır, her zaman olmasa da, bunun için fırsatlar vardır.


Dişlerin canına okuduk ne olursa olsun, yine de bu yeterli değil. Bir kere altı ay veya bir yıl boyunca doktorunuzu ziyaret etmelisiniz ofis asistanın nerede yardımıyla ultrason ve kum puskurtme makınaları tipi Air Flow dişleri Genel işleme ve sahibini bulur kendinden emin ve güzel bir gülüş!

İmplants&Zirconium Veneers
bottom of page